Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– När man har en chans att gynna miljön bör man göra det

Han har stekt över 100 mungbönebiffar och kokat litervis av rabarbersaft.

Erik Wennergren är redo för stor releasefest för nya skivan ”Tales from the earth” på lördag. Festen hålls i surfbukten på Frösön med konsert, matservering, bytesloppis och annat roligt.

– På Facebook har ganska många anmält att de ska komma, och ett 40-tal har anmält att de kanske kommer. Det enda jag inte har koll på är vädret, det har jag inte vågat kolla, säger Erik Wennergren några dagar innan skivsläppet.

Erik Wennergren från Undersåker har tidigare spelat i banden Hindenburg och Suspicious Leftovers. Nu kör han solo. I våras släpptes singeln ”Planet B” med tillhörande video och nu kommer alltså hela skivan. På ”Tales from the earth” bjuder Erik Wennergren på låtar från och om världen.

– Antingen handlar de om vissa delar av världen, eller så är de skrivna ute i världen. Två av låtarna skrev jag till exempel i Indien, och ”Planet B” skrev jag i Köpenhamn under klimatmötet.

Klimat och miljö är viktiga frågor för Erik Wennergren. Hans musik präglas av tankar om världen och miljön, och releasefesten på lördag har lite av ett miljövänligt tema med utekonsert och närproducerad mat.

– När man har en chans att gynna miljön bör man göra det. Jag försöker i alla val jag gör, göra medvetna val, säger han.

”Tales from the earth” spelades in i påskas i Gustav Hyléns studio i Revsund. Erik Wennergren har skrivit alla låtarna, sjunger själv på skivan, spelar instrument, och har hjälpt till med produktionen.

Dessutom är han sin egen skivbolagschef.

– Jag har släppt på eget bolag förut, med Hindenburg, så jag visste hur man går tillväga. Det har varit kul det här, men också väldigt mycket jobb. Det hade varit skönt att ha ett skivkontrakt, men samtidigt hade det varit jobbigt om de inte gjort det helhjärtat. Nu har jag full kontroll.

Erik Wennergren spelade på Yran i somras och nu senast på Mörsildagarna. I höst ser det lite glesare ut med spelningar, då han i nästa vecka flyttar till Uppsala för att börja plugga.

”Tales from the earth” kommer att finnas på till exempel Spotify och Itunes.