Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När regnet störtade ner i Bispgården kom målen!

/
  • Avbytarna hade i alla fall tak över huvudet. Till skillnad mot vissa i publiken.
  • När det regnade som mest började målen trilla in. Här ­jubel sedan hemmalaget tagit ledningen med 3–2 i slutet på andra halvlek.
  • NEEJ! Frösön fick in kvitteringen i matchens sista spark.  3–3. Och ganska rättvist ändå. Bispgårdenledaren Frank  Jonasson tar sig för pannan medan spelarna deppar.
  • Och när krutröken och hällregnet lagt sig var åter lugnet över Östervåg i Bispgården.Det hade ju börjat så bra, en fösta halvlek i strålande sol – och så detta i andra.

En halvlek med sprängande värme och gassande het sol, och en halvlek med hällande regn – då vaknade de båda lagen på Östervåg i Bispgården.

Annons

Efter en tuff och tät drabbning i ÖP-lirets sydöstra division 1-serie slutade matchen mellan Bispgården och Frösö IF 3–3 (1–0).

Det var i matchens absolut sista spark som gästande Frösön lyckades kvittera.

berättar:

– Det kom en perfekt passning från Olle Collberg ute på kanten, det var bara att sätta dit bredsidan.

Slutscenen blev talande, det var jublande blå Frösöspelare och deppande vita hemmaspelare i slagregnet.

Men hemmalaget hade all heder av matchen. De hade både tagit ledningen, tappat ledningen och kommit tillbaka. I takt med att regnet tilltog ökade också hemmalaget tempot och överraskade gästerna med sitt vägvinnande anfallsspel. Bakåt fanns dock ett stort störande moment, nämligen Frösöns Muhammad Gholamy, som ständigt oroade hemmaförsvaret. Han satte också de två första målen, och låg bakom flera fina chanser. Bra spelare, som kan bli ännu bättre om han visar mer respekt för domarens bedömningar.

Sett till hur matchen gestaltade sig får vi anse att slutresultatet var rättvist även om Frösö-spelarna nog såg resultatet som en liten förlust.

– Vi skulle ha vunnit, sa Muhammad Gholamy efteråt i omklädningsrummet.

annars en match mellan två lag med litet olika förutsättningar, ett Frösön som tränat en stor del av våren på konstgräset på Lövsta och som tränat flera gånger i veckan under en lång tid, mot ett Bispgården som tränat en gång i veckan sedan sportlovet. Dessutom finns det ingen uppsjö av spelare i bygden så truppen är litet tunn.

Det går alltså att nå framgångar inom fotbollen på olika sätt. Ledaren Frank Jonasson sa så här inför säsongen:

– Vi ställer upp från klubbens sida så länge de tycker det är roligt och vill hålla på. Härom dagen kom de själva på att de skulle ut och köra intervallträning för att få kondis.

Och kondisen var det inget fel på i matchen mot Frösön. Tvärtom. De hade nog kunnat spela en halvlek till.

Mål: 1–0 (10) Peter Berglund, 1–1 (42) Muhammad Gholamy, 1–2 (46) Muhammad Gholamy, 2–2 (55) Patrik Andersson, 3–2 (60) Peter Holmberg, 3–3 (70) Felix Nordström.

Eminent domare: Conny Jonasson

Publik: 58

Mer läsning

Annons