Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nära tusen var utan ström

Den hårda vinden under lördagen innebar att nära tusen abonnenter i de norra länsdelarna nu på söndagen varit utan ström.

Under förmiddagen saknade 951 hushåll i Strömsunds kommun ström.

Värst drabbade områdena är Alanäs, Bodum, Tåsjö och Ström. Där det fortfarande är 157 hushåll som saknar ström. E.On hoppas på att de flesta abonnenterna ska få tillbaka strömmen senast klockan 22.00 i kväll. Och att samtliga hushåll ska ha fått tillbaka strömmen senast i morgon bitti.

– Värst var situationen under lördagen då ett haveri i en regionnätstation slog ut strömmen för som mest 4500 abonnenter. Det haveriet hade inget med vädrets makter att göra. Felet avhjälptes under sena lördagen, men situationen blev inte bättre då vindstyrkan tilltog, säger Ann-Nina Finne vid E.Ons pressjour.

Nattens montörer har nu bytts ut mot nya och utvilade. I första hand handlar det om att plocka ned träd som ligger över ledningarna.

– Fler montörer ska träda i tjänst under dagen. Går allt som planerat ska strömmen vara åter innan kvällningen för samtliga hushåll, säger Finne.

Vid kvart i sex på måndagsmorgonen var fortfarande 7 hushåll utan ström,