Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Närapå magnifikt med Magnus Lindgren

De flesta är glada om de hjälpligt kan busvissla introt till Marseljäsen. Andra kan spela vad som helst mästerligt på klarinett, saxofon och tvärflöjt. Magnus Lindgren tillhör den senare kategorin.

Med charmig ekvilibrism, fri från navelskåderi, rör han sig sömlöst mellan finstämd folkmusik och brutal brötjazz, utan att vare sig bli spretig eller svårtillgänglig. Med de suveräna musikerna Daniel Karlsson (piano), Palle Danielsson (bas) och Chris Montgomery (trummor) trollar Lindgren fram en storstilad föreställning.

Vare sig det är en stillsam visa från Rättvik eller en kaotisk låt om att kuta stressad genom Chinatown är det högklassig musik hela vägen. Det är polerat men med tillräckligt många intressanta kanter kvar.

Lindgren blåser bokstavligen nytt liv i en smetig Michael Jackson-ballad, vars imponerande makeover tillhör en av kvällens många höjdpunkter. Kvartetten briljerar nästan oavbrutet och trots den för stora och glest befolkade lokalen blir det närapå magnifikt.