Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Combitech tar över Östersundsföretag

Konsultfirman Combitech tar över teknikkonsultföretaget Tikab med dess 70 anställda. Sammanslagningen tros öka möjligheterna att anställa fler i Östersund enligt Combitecs platschef Mikael Krusenberg.

Annons

Bilden är en genrebild.

Båda företagen är en del av Saab-koncernen och från och med den 1 februari blir Teknikinformation i Krokom AB, förkortat Tikab, dotterbolag till Combitech enligt ett pressmeddelande. Combitech uppger att de då blir Sveriges största konsultbolag inom teknisk produktinformation och jobbar bland annat med produktutveckling och digitalisering. Tikab har ett 70-tal anställda på åtta orter runt om i Sverige varav 48 arbetar i Östersund.

Tikabs vd Kim Nilsson säger i pressmeddelandet att är nöjd med förändringen.

– Som del av Combitech får vi mölighet att växa och stärka vår kundbas genom Combitechs marknadsakanaler, säger han.

När de tio personer som arbetar på Combitechs Östersundsavdelning slås samman med Tikabs 48 anställda tror Combitecs platschef Mikael Krusenberg att det blir lättare att växa på orten. Men utöver nya logotyper menar han att det inte kommer innebära några större förändringar för de anställda.

– Det är buisness as usual för de anställda men vi ska titta lite mer gemensamt på marknad och kunder, säger Mikael Krusenberg, platschef på Combitech i Östersund.

Läs också:

Börsnoterat företag köper Krokomsbolag

Mer läsning

Annons