Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dea Axelssons får ny ägare

Den konkursdrabbade modekedjan Dea Axelssons har fått en ny ägare.

Annons

Det var den 16 januari i år som Dea Axelssons anställda nåddes av beskedet att företaget hade gått i konkurs.

Men nu har klädbutiken fått en ny ägare. Enligt konkursförvaltaren Gustaf Pontén tar Mellby Gård över Dea Axelsson.

LÄS MER: Klädkedjan Dea axelssons i konkurs: "Visste inte att det var så dåligt"

– Det finns ett överlåtelseavtal, tecknat i måndags eftermiddag, på rörelsen med en köpare som är Mellby Gård, säger han till Vestmanlands Läns Tidning.

Uppgifterna bekräftas av Erik Andersson, styrelseledamot i Mellby Gård AB, som är en familjeägd koncern med ett 20-tal bolag inom olika branscher, bland dessa detaljhandeln där modeföretaget Flash AB ingår. Mellby Gård har även 20 procents ägarandel i Kapp Ahl.

– Vi har en långsiktig investeringsfilosofi. Vi vill utveckla bolaget, och eftersom vi är ett familjeägt sådant, behöver vi inte ta hänsyn till aktieägare. Vår intention är inte att ändra något, säger Erik Andersson.

– Det här är fortfarande dagsfärskt och vi sitter just nu i förhandlingar om hyresavtal och liknande. Jag kan därför inte gå in på vad som kommer hända med enskilda butiker. Det jag kan säga är att vi siktar på att ta över 27 av de i dag 30 butiker som finns.

Men enligt Erik Andersson finns inga planer på att avskeda befintlig personal i de butiker som Mellby Gård kommer satsa på.

Butikskedjan, som säljer damkläder och accessoarer, grundades 1923 i Katrineholm. Under slutet av veckan förväntas Mellby Gård meddela vilka butiker som blir kvar.

Mer läsning

Annons