Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extrem skis och tjejnätverket Inspireus får internationellt pris för unikt samarbete

Skidmärket Extrem skis från Såå tillsammans med tjejnätverket Inspireus tar hem ett av skidvärldens största priser för sitt samarbete med en skidmodell för tjejer.

Annons

Arkivbild på Carl Geijer, vd på Åre skidfabrik.

Ispo - en av världens största mässor för skidprodukter går av stapeln i tyska München på söndag. Där delas varje år priser ut i en uppsjö av olika kategorier och i år har Extrem skis som har sin skidfabrik i Såå utanför Åre, tillsammans med tjejnätverket Inspireus vunnit pris för deras samarbete kring en ny skidmodell. Motiveringen till priset är att detta är första gången ett skidmärke tagit fram en community-utvecklad offpist-skida för just tjejer. Anna Karlström arbetar för Inspireus och berättar att processen med att samla in åsikter om hur skidorna ska vara är i full gång.

– Vi är mitt i input-processen så hittills har drygt 30 personer bidragit, men då har vi de största lägren kvar till våren så det kommer nog att bli ytterligare ett hundratal som bidrar, säger Anna Karlström.

Utvecklingen går till så att Inspireus anordnar olika läger där deltagarna får testa skidorna och bestämma bland annat hur de vill att skidorna ska kännas att åka på. Sedan bidrar Extrem med sina kunskaper inom konstruktion, och tillverkar skidan.

– Tjejer är ju en stor kundgrupp men det har branschen förbisett så vi vill släppa in dem här och vända på det, säger Carl Geijer, vd och delägare i Åre skidfabrik och Extrem skis.

Skidorna är planerade att vara klara för försäljning i oktober.

Mer läsning

Annons