Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrlandsfonden: Ekonomin är het i Jämtlands län – och det ser fortsatt ljust ut

Företag i de fem norrlandslänen har aldrig lånat så mycket ur Norrlandsfonden som under 2016. Det visar på stark konjunktur och framtidstro enligt fonden.

Annons

Stark konjunktur kräver kapital enligt Norrlandsfonden. Företag i de fem norrlandslänen lånade under fjolåret 450 miljoner kronor ur fonden, vilket är en ökning på 70 procent från 2015. Det är dessutom den största utlåningen på 55 år. Det skriver Norrlandsfonden i ett pressmeddelande.

Lånen har främst gått till att expandera och generationsskiften.

Aim Sweden är ett av de företag som tas upp som ett exempel när det gäller god konjunktur i Jämtlands län.

”Den konjunkturbarometer vi presenterade i november tillsammans med SCB visade enligt företagens bedömningar att konjunkturen i Norrland har rört sig ett litet snäpp uppåt sedan förra hösten” skriver Norrlandsfondens vd Lars-Olov Söderström i pressmeddelande.

Enligt fonden så vann Jämtlands län konjunkturligan bland de norrländska länen under 2016 och våren ser lovande ut. Främst är det exporten som ökar och en väntan på att handeln inom landet ska komma igång.

Som exempel nämns Aim Sweden, som i somras invigdes på Frösön. Deras verksamhet bygger på 15 års forskning på Mittuniversitetet i Östersund.

Läs mer:

Historiskt låga konkursnivåer (2015)

Norrlandsföretagen fortsätter att gå starkt och bäst går det i Jämtlands län

En halv miljard till företag i de fem norrlandslänen

Mer läsning

Annons