Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Näringslivs- och utvecklingsavdelning organiseras om

Kommunens näringslivs- och utvecklingsavdelning i Berg kommer nu att organiseras om. Det blev kommunfullmäktiges beslut på tisdagen.

Annons

– Avsikten med förändringen är att avdelningen nu ska kunna ägna sig mer åt just näringslivsfrågorna. Hittills har man haft alltför splittrade uppgifter, förklarade kommunalrådet Lena Olsson (BE).

Avdelningen kommer fortsättningsvis att bestå av en chef och två näringslivskonsulenter.

Samtidigt inrättas även ett kommunkansli där nuvarande säkerhetssamordnaren även får rollen som kanslichef.

– Men det uppstår inga nya kostnader. Allt sker inom befintlig butgetram, påpekade Lena Olsson.

Gösta Nilsson (-) var dock kritisk till omorganisationen som han ansåg sker utan att man först haft någon dialog med näringslivet och yrkade därför på en återremiss.

Men det yrkandet avslogs.

– Vi ska inte behöva inhämta näringslivets godkännande för en intern omorganisation. Dessutom blir servicen till näringslivet bättre när vi nu renodlar avdelningens verksamhet, ansåg Lena Olsson.

Mot beslutet om omorganisationen reserverade sig vänstern, Monica Hult (BE), Martina Lundin (BE), Elise Ryder-Wikén (M), Gösta Nilsson (-) och Susanne Kindström (-).

– Handläggningen av det här ärendet har varit bedrövligt, ansåg vänsterns Alf Lundin.