Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Näringslivssamordnare för vindkraft anställs

Strömsunds utvecklingsbolag, Suab, startar, tillsammans med kommunerna, Strömsund, Berg, Härjedalen, Krokom, Ragunda och Östersund samt länsstyrelsen i Jämtland och Almi, ett gemensamt vindkraftsprojekt på ett år. Syftet är att öka länsföretagens delaktighet i den kraftiga utbyggnaden av vindkraft.

– Vi vill ta vara på alla möjligheter som vindkraften kan skapa för det befintliga näringslivet i Jämtlands län, säger Daniel Perfect vd i Suab, i ett pressmeddelande.
Projektets huvudsyften är att inventera företag i de sex kommunerna och påvisa affärsmöjligheter, stimulera till samverkan mellan företagen, analysera möjlighet och fördelar med eventuellt skapande av nätverk för företagen samt att samordna och informera om vad som sker inom vindkraft i länet. Gabriel Duveskog har anställts i samband med projektet som näringslivssamordnare för vindkraft i länet.