Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nässén glider inpå SM-banorna igen

Det är musketörkänsla över lag Östersund/Nässén. En för alla, alla för en.
– För mig skulle det ­vara otänkbart att ­göra de här utan de här kill­arna, säger Anders Lööf, inför starten av SM i curling för herrar i Östersund.

Annons

De övriga tre i laget är givetvis Jan-Olov Nässén, Mikael Ljungberg och Leif Sätter. Tillsammans tog den kvartetten VM-silver 1994 för att sen nästan omgående lägga curlingstenarna på hyllan.

– Vi slutade när vi var som allra bäst. När vi väl bestämt oss för att lägga av efter många år och massor av framgångar så kändes det inte aktuellt att spela med något annat gäng, förklarar Jan-Olov och får medhållande nickar från sina lagkompisar.

Sen gick det sju år innan man återförenades första gången för att spela ett oldboys-SM 2001.

Nu har ytterligare sju år gått och återförening nummer två i större sammanhang är biff.

– Vi har träffats, umgåtts, haft kul och spelat division III. När sen SM avgjordes i Östersund kändes det som om att det var rätt tillfälle, säger Leif.

Men det är med en rejäl klackspark som man ger sig in i SM-leken.

– Det blir med en klart avslappnad känsla. Man blir garanterat inte lika frusterad över rejäla missar nu, försäkrar Mikael.

Vilken standard håller då lag Nässen i dagsläget?

– Ungefär 80 procent av den kapacitet vi hade när vi var som bästa. Vi kan ha djävulsk höga toppar, men alldeles för låga bottnar, säger Jan-Olov och drar ner ett gemensamt men lättsamt garv runt bordet.

Östersunds CK/Nässén glider in på isen en halvtimme före lunch idag när man ställs mot Malung/Byggs i första matchen.

– De var ganska färska när vi la av. Vi spelade ganska jämnt med dem då och det vore väl konstigt om dom inte utvecklats och vi gubbat till oss. Mitt tips är att de vinner med 2-7, avrundar Lööf.