Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nästa regering måste göra slut med maktmissbruket


Låt oss med nästa regering få ett slut på den tramsiga poseringspolitiken en gång för alla.
Vad har vi våra politiker till egentligen?

För att de ska styra över oss och stifta lagar, är det smått obekväma men riktiga svaret. Därför är det nyttigt för alla att då och då stanna upp och fundera över vad våra politiker håller på med just nu och om det de gör gynnar resten av befolkningen.

Om de lägger tid på rätt saker som majoriteten av oss tror gör Sverige bättre.

För varje beslut som tas och för varje lag som stiftas ska den kunna motiveras och förklaras. Det här är dess goda effekter, det här är de dåliga. Därför stiftar vi den här lagen, den behövs av den här anledningen, en tydlig motivering.

Det finns nämligen flertalet lagar i dag som inte fyller någon funktion över huvud taget annat än att skicka en signal. De drar inte in pengar till statskassan, de ger inget svar på något riktigt problem i samhället. De är totalt onödiga konstruktioner av en politikers smak och tycke. Värsta och ynkligaste sortens maktmissbruk.

Ni har säker hört om danstillstånd. Om en bar eller en restaurang eller annan lokal där människor vistas inte har ett tillstånd för att folk dansar där så kan ägaren åka på böter.

För att vi behöver ett tillstånd för att få dansa.

Värnskatten är en extra skatt för de som tjänar över en viss inkomstgräns. De som redan betalat mest skatt av alla och redan bidragit flera gånger om får en ytterligare skatt om de kommer över en viss inkomst. Värnskatten ger inga pengar till statskassan, då den driver ut kapital ur landet, och har därmed ingen funktion annat än för att markera att politikerna vill sätta åt de rikaste. Det är en liten avundsjuk mobbingsskatt på framgångsrika människor.

Om den rödgröna regeringen hade fått igenom sin budgetproposition hade det inte längre varit tillåtet att göra rut-avdrag för att rengöra en pool. Varför då? Om jag nu hyr in och betalar någon att städa mitt hem, och har en pool, finns det någon anledning till att det är bra med ett förbund just för att städa poolen men inte resten av huset? Nej givetvis inte. Men de rödgröna ville markera, för det vet ju alla att det är dåliga människor som har råd med en pool, och dem måste vi sätta åt.

Nu stundar extraval. Vilken regering det än blir som tar över efter den 22 mars kan vi väl se till att låta detta val bli det sista från vilket vi tolererar den här typen av trams. Politiker ska inte sitta där de sitter och stifta lagar för att de vill markera sina egna märkliga värderingar i frågor när de inte gör någon nytta. Det är maktmissbruk och medborgarna förtjänar mer värdighet än så. Det borde bli obligatorisk skärpning och åtstramning för dem som vill använda riksdagen som sitt eget skolgårdsimperium.