Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nästa säsong börjari Björnrike för Pärson

Direkt efter final­erna i Åre åkte Anja Pärson och kompani till Björnrike för att påbörja arbetet inför nästa säsong.
– Vi trivs där. Det är en av de bästa platserna, mycket skön miljö att vara i, säger pappa Anders Pärson.

Finalveckan i Åre blev ingen direkt höjdare för Anja Pärson – 16:e i störtlopp, 5:a i super-G, 11:a i slalom, urkörning i storslalom. Hon kunde ändå försvara tredjeplatsen i totala världscupen och hissa en kristallkula i kombinationscupen.

ska summera säsongen säger hon:

– Det har varit en bra säsong. Men en berg-och-dalbana ordentligt, det har varit otroligt mycket bra saker men mycket dalar också. Jag måste skärpa mig till nästa år. Jag trodde jag var redo för störtlopp- och super-G-cupen, men när man tänker efter så är jag fortfarande lite valpig i tänket, säger Anja Pärson.

Direkt efter sista racet i Åre började fokuseringen på nästa säsong. Anja vet också vad hon måste jobba med för att få en jämnare säsong.

– Om jag vill vinna totalcupen igen och vara med på OS så måste jag kanske gå ifrån det tänket lite. Jag kanske måste börja åka på lite mera säkerhet. Åka lite mera moget.

har hon sneglat på årets vinnare av totala världscupen Lindsey Vonn, USA.

– Det är lite så jag måste åka. Hon driver inte skidorna på samma sätt som många av oss andra gör utan hon går ganska linjesäkert, står bara säkert och gör inga misstag.

I Björnrike i dag inleder alltså Anja nästa säsong som har fokus på OS och totalcupen. Under fyra viktiga dagar ska hon bland annat testa material.