Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nästa smäll: Moon borta

Dennis Widgren och Douglas Bergqvist är redan borta.
Vi vågar även räkna bort Seon-Min Moon mot Öster:
– Till 90–95 procent kan vi säga att han inte spelar, säger Graham Potter.

Topptrion i superettan ser ut att jogga undan och Ängelholm tycks rädda spel säsongen ut.

Då verkar ÖFK även tappa en trio spelare till lördagens möte med Öster.

Avstängningarna på Dennis Widgren och Douglas Bergqvist är självförvållade – och risken finns att Widgren blir avstängd ytterligare matcher.

På matchfilmen är det mycket svårt att se vad som egentligen hände den 52:a minuten i Jönköping. Därför kan det bli så att domarens rapport väger tungt när disciplinnämnden ska syna händelsen.

– Det är väldigt svårt att säga något om händelsen. Mest av allt är det förstås frustrerande för Dennis. Risken är att han blir avstängd ytterligare någon match, säger ÖFK:s manager Graham Potter.

20-årige Widgren har fått allt större ansvar under säsongen med att fylla på längs vänsterkanten och komma till inspel.

Fem målpass har det blivit – vilket är bäst i truppen just nu. Bara Modou Barrow (sju) har fler under säsongen.

– De sista veckorna har Dennis sett riktigt bra ut på planen. Nu får vi se hur vi ersätter honom, om det blir en högerfotad spelare eller om Tomas Peciar kliver ut med sin vänsterfot. Vi har spelat med högerfotade spelare på vänsterkanten förut, till exempel Thomas Boakye, men det är kanske inte idealt, säger Graham Potter.

Med även Douglas Bergqvist avstängd ska två nya backar in. James Baldwin och Robert Hammarstedt ligger närmast till hands då bägge varit med i truppen och gjort inhopp de senaste veckorna.

I fallet Seon-Min Moon är det hans gamla knäskada, från när han sparkade i marken, som spökar.

ÖFK har försökt matcha sydkoreanen försiktigt och bytt ut honom tidigt i de senaste matcherna. Mot Gais var han mycket giftig och skapade chanser, men kom aldrig i gång i Jönköping.

– Vi har många olika spelartyper, men det är klart att vi bara har en Moon. Det är lite som i våras just nu, när vi hade många spelare borta och fick försöka hitta nya lösningar varje vecka.