Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nästa vecka avgörs Ope skolas öde

Nedläggning av Ope skola och eleverna flyttas till Ängsmogården. Det är förslaget som barn- och utbildningsnämnden ska ta ställning till.

Förra nämndmötet i slutet av oktober togs inget beslut om Ope skolas framtid.

Mer underlag behövdes inte beslut kunde tas, sade politikerna i nämnden.

Nu har tjänstemännen vid förvaltningen tagit fram uppgifter om bland annat ökade skolskjutskostnaderna till Ängsmogården. Omkring 180 000 kronor per år kommer det att kosta för de Ope-elever som behöver skolskjuts.

Genom sammanslagning av skolorna blir det färre klasser jämfört om båda skolor fanns kvar.

Klasserna kommer att bli något större på Ängsmogården, som mest 25 barn per klass närmaste åren. Det är fler än det skulle vara i respektive skola om dessa skulle behållas.

Ope skola behöver byggas om för att det saknas grupprum för eleverna och arbetsrum för personalen. Toaletterna behöver också renoveras och förskolan uppfyller inte kraven som finns för mathållning.

Prislappar för att bygga sätts för tre olika alternativ: enbart förskoleskola 13,8 miljoner kronor, enbart skola skulle kosta 12,3 miljoner kronor och både skola och förskola 20,3 miljoner kronor.

Förslaget är att gå en mellanväg och göra om ett plan i skolhuset till förskola, vilket skulle kosta uppemot 4,1 miljoner kronor.

23 november hålls nämndmötet.