Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nästan 500 A-traktorer kan få körförbud i länet – endast sex besiktade i hela länet

I skrivande stund finns endast sex besiktade A-traktorer på de Jämtländska vägarna. Resterande 484 riskerar att få körförbud om de inte besiktas innan det nya besiktningskravet träder i kraft meddelar Transportstyrelsen i ett pressmeddelande.

Än så länge har det inte funnits något krav på att A-traktorer, i folkmun även kallade epa-traktorer, ska kontrollbesiktas. Men från och med den 20 maj blir det nya regler skriver Transportstyrelsen i ett pressmeddelande. Innan dess måste de 484 fordon som i dagsläget inte är besiktade klara av en genomgång av auktoriserad besiktningsverkstad.

– I dagsläget vet vi att det finns A-traktorer på våra vägar som inte är trafiksäkra. När dessa fordon nu behöver besiktas hoppas vi att den situationen ska upphöra, säger Anders Gunneriusson som är utredare på Transportstyrelsen.

Efter första besiktningen ska fordonen besiktas var 24:e månad räknat från senaste besiktningstillfälle.

Uppstramningen av reglerna för besiktning av A-traktorer är också nödvändig för att följa gällande EU-direktiv.