Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nästan full pott för Kling

Kajsa Kling fick en härlig SM-helg på hemmaplan. Två guld och ett brons.
– Jag är jättenöjd, mer än mycket väl godkänt, säger hon.

20-åringen från Åre inledde SM i fredags med att överlägset vinna störtloppet. Och medaljskörden skulle fortsätta. Men eftersom det inte gick att genomföra hela superkombinationen i lördags på grund av snö och blåst körde de endast slalomdelen. I går blev det därmed dubbla tävlingar.

Först avgjordes super-G och där fick Kling återigen kliva högst upp på prispallen. Men den här gången blev det lite jämnare och Kling tyckte själv att hon var lite avvaktande i sin åkning. Hon vann 22 hundradelar före Maria Pietilä-Holmner, Umeå, och drygt en sekund före Nathalie Blom, Rättvik.

– Det var inget perfekt åk, men skönt att det höll. Jag var lite nervös när Maria kom, säger Kling.

– Ett SM-guld är ändå ett SM-guld, det är jättekul att vinna. Hela Skidsverige är ju här förutom Anja (Pärson) och Jessica (Lindell-Vikarby) så det är viktigt med en SM-bricka.

I superkombinationen låg Kling på en sjundeplats, över tre sekunder efter Pietilä-Holmner som ledde efter slalomdelen. Men med det snabbaste super-G-åket klättrade hon till en bronsplats.

– Jag åkte dåligt i slalomen, jag drev inte på som jag brukar. Det var lite synd. Men det var skönt att det blev medalj.

– Det har varit mycket höga berg och djupa dalar. Men jag tycker ändå att jag tagit ett steg framåt både skidtekniskt och mentalt. Förut kände jag press, att jag åkte världscupen på lånad tid. Men nu känner jag att jag är värd att starta där.

Kling har som bäst en 18:e plats i världscupen i år och det är i superkombination.

Maria Pietilä-Holmner, Umeå, var mycket nöjd över att vinna superkombinationen.

– Det är jätteskönt. Jag blev lite nervös där uppe på start, gör man ett misstag så kan allt försvinna. Men det känns skitbra, det var ett tag sedan det blev ett guld för mig på SM, säger Pietilä-Holmner som senast vann slalom 2006.

blev det som säsongen i övrigt ingen höjdare på SM. Som bäst plockade hon en fjärdeplats i superkombinationen, i super-G körde hon ur.

Övriga länsåkare i topp var Cecilia Paulsson, Östersund-Frösön, som var tia i super-G, samt klubbkompisen Sandra Jakobsson som var elva i superkombinationen.

SM fortsätter nu i Idre/Fjätervålen med storslalom och slalom till veckan.