Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nästan hälften av tågen till Östersund försenade i januari

Under januari 2018 var 58,5 procent av tågen till Östersunds Centralstation i tid. Det är en klar försämring jämfört med december 2017 då punktligheten var 83,1 procent. Det visar Trafikverkets senaste statistik.

Trafikverkets statistik över tågtrafikens punktlighet anger hur stor del av tågen som nådde sin slutstation i rätt tid. Tågen räknas vara i tid om de kommit fram inom fem minuter efter ankomsttiden enligt tidtabellen. Inställda tåg räknas i statistiken som försenade tåg.

Enligt Trafikverkets senaste statistik var endast drygt hälften av tågen, 58,5 procent, till Östersunds Centralstation i tid under januari 2018. Det är en försämring med 24,6 procentenheter sedan december förra året.

Samtidigt har punktligheten i landet överlag blivit bättre. Enligt Trafikverket var i snitt 90,1 procent av tågen i landet i tid under 2016. Under 2017 hade siffrorna ökat till 90,3 procent.

Sett över hela landet visar statistiken att tågen till Luleå hade sämst punktlighet under januari 2018 där endast 37,9 procent av tågen var i tid. Punktligheten var bäst i Tierp med 95,5 procent.

Läs mer:

Turister och pendlare besvikna på Norrtåg: ”Vi skulle ha gått på Lasse Stefanz och haft det trevligt men det blev inget med det”

Tuff inledning på året för Norrtåg – hälften av tågen ersattes med buss