Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nationellt ansvar krävs för sjukvården

Utvecklingen inom vården går rasande snabbt, sjukdomar som tidigare inte ens var behandlingsbara går numera att bota. En fantastisk och glädjande utveckling.

För att vi som bor i Jämtlands län även i fortsättningen ska kunna ta del av vårdens möjligheter behöver vi vända landstingets ekonomi från nuvarande underskott till överskott.

Ordning och reda i ekonomin är vår bästa framtidsförsäkring, det ger oss handlingsfrihet och möjlighet att satsa på ökad trygghet och tillgänglighet.

Landstinget måste även vara en attraktiv arbetsgivare så att kompetent sjukvårdspersonal och övrig personal vill bo och jobba i vårt län.

Särskilt viktigt är det att ta tillvara de goda idéer som finns hos personalen. Landstingets medarbetare gör ett fantastiskt jobb och vi är säkra på att de har flera goda förslag som gör att det går att jobba smartare.

Den egna skattekraften hos oss som bor i länet är den absolut viktigaste finansieringskällan för vården. På så vis hänger politiken ihop, genom att tillvarata länets tillväxttillväxtmöjligheter, ökar vi skatteintäkterna.

Vi socialdemokrater tar ansvar för landstingets ekonomi och en god vård. Samtidigt ser vi tydligt hur åtta år av borgerlig regeringspolitik försämrat möjligheterna att bedriva en likvärdig vård i hela landet.

Det behövs ett nationellt politiskt ansvar för en finansiering som utjämnar skillnader i demografi, folkhälsa och skattekraft.

I höstens valrörelse kommer jag därför att jobba, inte bara för att Socialdemokraterna ska få fortsatt förtroende att leda landstinget, utan för ett regeringsskifte.

Ann-Marie Johansson (S)

landstingsstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel