Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nattågen mot Åre slutsålda i påsk – bokningarna har ökat med 173 procent

Fler än tidigare väljer att resa med tåg under påskhelgen. Hos SJ är nattågen mot Åre slutsålda inför helgen, och bokningarna har ökat med 173 procent sedan förra påsken. Störst resetryck är det på Skärtorsdagen.
– Vi har satt in så många tåg och vagnar vi kan, säger Niclas Härenstam, presschef SJ i ett pressmeddelande.

Åre station ligger i år på 5:e plats bland de populäraste tågdestinationerna i påsk, att jämföra med förra årets 16:e plats. Totalt har tågbokningarna till Åre ökat med 173 procent.

Enligt Niclas Härenstam på SJ beror ökningen på resor till fjällen troligtvis på den snöfyllda vintern.

– En tidig påskhelg i kombination med en snöfylld vinter lockar till fjällen. Med nattåget kliver man rakt ut i backen redan på morgonen och kan klara av några åk redan före lunch, säger Niclas Härenstam.

Totalt i landet har tågbokningarna ökat med fem procent jämfört med förra årets påskhelg. Det tros vara en långsiktig trend som säger att fler väljer att resa miljövänligt med tåg även på långa resor. I nuläget har 2 900 000 mil tågresor bokats inför påsken.

Läs också: Nattågtrafiken till länet riskerar att glappa efter sommaren – affärschef, SJ: ”Vi kan inte garantera någonting”