Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nattklubb riskerar alkoholtillståndet

Nattklubben Oscars kan riskera alkoholtillståndet.
Polisen har anmält nattklubben till kommunen efter misstankar om att krogen brutit mot alkohollagen.

– Vi har fått in en anmälan och vi är nu i ett inledande skede av utredningen, säger Lena Beckung, alkoholinspektör på Östersunds kommun.

Det var polisen som genomförde en krogkontroll på nattklubben Oscars, som ligger på campusområdet i Östersund, en kväll i december ifjol. Där pågick då en julfest.

Enligt nattklubbens alkoholtillstånd får 250 personer vistas i lokalen. Men när polisen vid stängningsdags räknade hur många människor som gick ut från lokalen ska de ha fått det till 312 stycken, personalen var då inte inräknad. Gäster ska också ha lämnat lokalen tidigare under kvällen.

Polisen reagerade också över att det inte fanns några ordningsvakter med förordnanden under kvällen. På plats fanns endast killar med svarta t-shirts med ordet VAKT skrivet på bröstet. Polisen skriver i sin anmälan att de anser att dessa killar saknar befogenhet att ta hand om berusade personer.

Även räddningstjänsten har utfört en kontroll på nattklubben. Enligt dem finns det brister i brandskyddet. Bland annat ska en gardin till viss del hindra en utrymningsväg. På ett ställe på övervåningen ska det inte ha funnits någon trappa vid tiden för kontrollen, utan där skulle man ha fått hoppa ned till marken. I trapphuset ska det också ha funnits brännbart material, där man anser att en person med lätthet skulle kunna anlägga en brand.

Lena Beckung, alkoholinspektör på Östersunds kommun, säger att det startats en utredning om brott mot alkohollagen. Oscars alkoholtillstånd kan komma upp till diskussion.

– I förlängningen kan det bli en återkallelse av alkoholtillståndet, men första steget är en erinran eller en varning, säger Lena Beckung.

Ansvarig för Oscars har avböjt att kommentera.