Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nattliga sexsamtal gav böter

Åtminstone 50 gånger har en Strömsundsbo ringt och ofredat två kvinnor sexuellt. Nu har han dömts till att betala dagsböter.

Mannen, som är i 50-årsåldern, har flåsat i luren och sagt "jag är hård nu" och "kan du suga av mig". Samtalen har skett nattetid och slutat med att den uppringda kvinnan lagt på.

– Ju mer vi sa åt honom att sluta, desto mer fortsatte han ringa, sa ena kvinnan under onsdagens rättegång.

Den åtalade mannen har erkänt brottet, som begicks hösten 2012. Han trodde sig ha ringt ett heta linjen-nummer. Att kvinnorna flera gånger sa åt honom att sluta minns han inte.

Efter att han förhörts av polisen insåg mannen vad han hade gjort och slutade ringa. Han sökte även vård för sina alkoholproblem.

Mannen måste ha förstått att det inte var ett heta linjen-nummer eftersom de vill tjäna pengar och därför inte lägger på luren, resonerar Östersunds tingsrätt.

Nu har mannen, som är ostraffad sedan tidigare, dömts till dagsböter. Att lång tid har gått och han ångrar sig är förmildrande.

Kvinnorna har upplevt samtalen som mycket obehagliga. De har även varit tvungna att ha telefonerna i gång på grund av jobbet.

– De kan inte som vi vanliga dödliga rycka ut jacket eller något, sa domaren Kent Ehrenhöök.