Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Naturens oordning

Sicken tur att det var så många svalor som parkerade sig! Sannerligen, vi hade en skön sommar, och den tycks aldrig vilja ta slut. Åtminstone inte hittills, så långt som till sista oktober!

Svalbandet på vårt Fillstatak 12 augusti, gav verkligen ett sommarsummarium. Ovanligt varmt, ovanligt länge.

Ska vi känna oss skeptiska till avvikelsen mot det gamla vanliga årstidstempot? Nä, varför inte enligt mindfulness, leva i nuet, bara njuta av den oväntade sommarförlängningen? Frågor? frågor, som kanske har ett självklart svar. Naturliga årstidscykler med x års mellanrum, ni vet.

Mindfulness meddelar våra hjärnor, att värmen är skonsam och njutbar. Däremot inte värst bra för de järnskodda däck, som redan rullar på asfalten. Nuet är även en tid att vara varsam, att försäkra sig i tid och inte riskera obehagliga, förrädiska överraskningar. Så, när ska vi egentligen byta däck? Som man ibland slarvigt kan uttrycka sig, det är ingen ordning på allting! Det finns inget självklart svar, man blir rent ut sagt villrådig!

Det finns andra, positiva effekter med denna naturens oordning. En företagare inom byggandets värld funderade över sin och sina branschkollegors situation. Verksamheten hade börjat sakta in, inför vinterkylans begränsningar. Men nu i den milda hösten, har byggivern återigen tagit fart. Folk i byggartagen har tagit chansen att hinna lite längre i sina projekt inför den slutgiltiga vinterns intåg. Branschen har fått ny energi och fart av höstens varma klimat.

Upp och ner som svalornas flykt, kan man tro, att naturen är förryckt!

Carin Brobacke