Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedkyld man blir lex Sarah-ärende

En man på ett boende för missbrukare hittades okontaktbar i snön utanför boendet, i stark kyla. Nu anmäls händelsen enligt lex Sarah.

Händelsen inträffade 17 januari i år i Östersunds kommun, på ett boende för människor med missbruksproblem. Det är ett boende där man kan komma och gå som man vill.

En av de boende – en äldre man – hittades av en förbipasserande person i snön en bit från boendet. Mannen var okontaktbar. Vid tillfället var det 16 minusgrader ute.

Polis och ambulans kontaktades och mannen fördes till sjukhuset, kraftigt nedkyld och vit om händerna.

Det har nu gjorts en anmälan av händelsen enligt lex Sarah, och den kallas för ett "allvarligt tillbud". Anmälan har kommit in till socialförvaltningen och kvalitetssamordnaren Eva-Britt Jacobsson.

"Verksamheten ser allvarligt på det inträffade och har valt att göra en rapportering enligt lex Sarah för att få utrett om man på något sätt brustit. Rutinerna kommer att se över", skriver Eva-Britt Jacobsson i ett mejl till ÖP.