Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedläggningen bidrar till att utarma Norrland

I går berättade ÖP att de anställda vid Frösö LVM-hem besked om att Statens institutionsstyrelse (SIS) planerar att lägga ner verksamheten.
– Vi har för stor kapacitet. Vi har flest institutioner i norr men lägst beläggning, säger regionchef för SIS norr, Robert Stenbom.
Ett 50-tal fast anställda förlorar jobbet vid en nedläggning.
Så här kommenterades artikeln av läsarna på OP.se

talar om att det finns fem LVM-hem i norr så menar han SiS norra region. Den norra regionen sträcker sig ända ned till Örebro!

I vad vi i vardagligt tal kallar för Norrland är det oerhört långt mellan LVM-hemmen! Däremot är koncentrationen av sådana hem stor i södra Sverige. Statens institutionsstyrelse medverkar aktivt genom detta beslut till utarmningen av Norrlands inland.

statliga jobb runt Stockholm med omnejd. Nu måste snart länspolitikerna vakna, och var är de borgerliga länspolitikerna?

De måste börja ta tag i sina partivänner i regeringen, eller håller de fortfarande på att slå sig för bröstet för sina sänkta jobbskatter som i sin följd har fått kommunerna att få mindre inkomster med följd att nedskärningar ökar inom statliga och kommunala jobb?

Nu får politikerna här i länet börja bekänna lite färg och se till att inte ytterligare statliga verk försvinner från länet.

53 anställda och 19 intagna. Det behövs alltså nästan tre anställda för att vårda en intagen. Varför blev det så dyrt?

jobbar ju inte dygnet runt. Självklart behövs det ganska många – särskilt med tanke på att Frösön har haft våldsbenägna klienter.

av de fyra LVM-hem i Sverige som tar emot särskilt utåtagerande och vårdkrävande klienter är inte det smartaste kanske … vart ska de ta vägen? Ut i eget boende, på psykiatrin eller fängelse? Inget av de tre alternativen funkar i praktiken.