Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedskräpat efter festkvällar vid stranden

Vid tar våra morgonpromenader vid Storsjöns strand nära Minnesgärde, ett vackert och välbesökt fritidsområde som ungdomar hittar till.

Där har grillats flitigt under vårkvällarna. Enligt ÖP ingrep polisen nyligen. Dagen efter var allt skräp kvarlämnat, som vi frivilligt plockade upp då ingen vill möta en sådan syn i vårt vackra Östersund.

Nåväl, i söndags var vi också ute på promenad. Då var förödelsen bra mycket större, med ett större antal sönderslagna ölflaskor, glasbitar, matrester, skräp och förpackningar utspritt över hela området.

Ungdomarna tycks inte förstå att det man bär med sig tar man med tillbaka om inte de två utställda sopkärlen (och papperskorgen lite längre upp intill skogen) räcker till.

Det som oroar är att vi nu hittade två tomma kartor Tradolantabletter 50 g, en receptbelagd smärtstillande medicin som är beroendeframkallande.

Nu är jag ingen expert på droger och liknande, men man undrar om socialtjänsten har någon bevakning när nu inte fältarbetsgruppen finns kvar?

Polisen kanske inte har möjlighet att åka ut alla varma kvällar så här i slutet av terminen, men lördagen var absolut en klart större festkväll än tisdagen.

Det skulle vara bra för oss som bor nära området att veta om kommunen bara tömmer sopkärl eller om man också plockar rent runt omkring. Åtminstone ytterligare ett sopkärl med lock behöver ställas ut lite längre in mot skogen. Det blir överfullt och öppna kärl samlar skator och mås.

Tacksam för svar från berörda myndigheter!

Orolig motionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel