Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej, jag vill inte bli pamp

Roland, du har helt rätt!

Det känns lite märkligt att inleda en replik till en socialdemokrat med just de orden: Du har rätt.

Fullmäktigeledamoten Roland Sundström (S) i Östersund är rädd för att jag ska bli kommunstyrelsens ordförande, för då blir det inget samarbete med S.

Det är helt korrekt. Jag har varit mycket tydlig på den punkten. S i Östersund har vuxit ihop med regeringsmakten och bör få avlösning. Centerpartiet bör inte samarbeta med S efter valet.

Sundström tycker att min partikollega Carina Asplund är en duktig politiker och landsbygdskämpe. I det har han också helt rätt.

Däremot har han fel i att jag vill bli pamp. Det är ÖP som valt de orden. Jag vill inte bli pamp. Jag vill bli kommunstyrelsens ordförande.

Sedan undrar Roland vad jag står för politiskt. Svaret är att jag står för samma politiska program för Östersund som alla andra centerpartister i kommunen.

Vi vill ha ett grönare Östersund, vi vill att landsbygden ska få mer kraft att utvecklas och vi vill ha ett bättre företagsklimat.

Jag drar därför två slutsatser av Roland Sundströms debattartikel:

1. Jag får inget kryss av honom i kommunvalet.

2. Carina Asplund kan uppenbarligen få ett kryss av socialdemokraten Sundström. Det tycker jag är bra. Alla nya väljare C kan få för vårt kommunprogram är välkommet.

Bosse Svensson (C)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel