Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej till cook and chill

På tisdag 9 december ska landstingsstyrelsen fatta beslut om mikrovärmd kallmat i fortsättningen ska serveras på sjukhuset. På onsdag ska en information om ”Gastronomi som regional utvecklingsfaktor” hållas på landstingsfullmäktige ...

Region Jämtland Härjedalens profil som gastronomiskt ”Mecka” är ohotat i landet. Men den offentliga maten måste följa med. Ett arbete pågår för att utveckla maten i förskolor, skolor och inom vården. Men i en gastronomiskt framgångsrik region hör inte mikrovärmd kallmat hemma!

Jag har träffat så många som är lika bekymrade som jag över förslaget om cook chill – personal i kök och vård, patienter och så vidare. Ärendet om återremitterades vid förra sammanträdet och har ytterligare utretts. Men det står inget om god mat och nöjda patienter. Inte heller om hur vårdpersonal ska hinna vara värma och servera mat på eftermiddagar och helger!

Mat är en regionalutvecklingsfaktor och det är också en friskhetsfaktor. I Matregionen Jämtland Härjedalen borde all offentlig mat var nylagad med god smak och härliga dofter.

Råvarorna borde bestå av mycket lokalproducerat och mycket ekologiskt. Den som är sjuk och behöver läka måste få mat som smakar och lockar. Det kravet kan aldrig mikrovärmd kallmat uppfylla!

Eva Hellstrand

gruppledare Centerpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel