Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej till kvinnoförtryck – Ja till invandrare

Svar på signaturen Ihsans insändare ”Folkpartiet visar sin islamfientlighet”, ÖP 15 juli 2010.

B-ism Allah, al Rahman al Rahim.

Tack Ihsan för dina synpunkter. Som demokrat och liberal värdesätter vi dina synpunkter. Vi kan försäkra dig att vi har absolut inget emot den sanna islam.

Däremot är vi emot politiserad religion av alla slag samt tvång och extremism i olika förklädnad. Vår burkaklädda skyltdocka var inget angrepp på islam utan på kvinnoförtryck som finns i alla kulturer.

Ett av våra budskap i vår monter på Expo Norr var ”Nej till hederskultur och kvinnoförtryck” med undertexten ”jämställdhet måste fortfarande både vinnas och värnas”. Den burka som fanns i vår monter och som uppenbart upprört en del skulle symbolisera detta budskap då vi anser att burkan är en mycket stark symbol för kvinnoförtryck.

I vår monter hade vi också en affisch och ett informationsblad med texten ”Ja till invandrare – Alla behövs för att utveckla Östersund och Jämtland”. Prognoser säger att vi snart står inför ett läge med arbetskraftsbrist i Sverige.

Folkpartiet är för en arbetskraftsinvandring vilken liksom under framförallt 1950- och 60-talen är en nödvändighet för att vi ska kunna fortsätta att utveckla vårt land.

Vi måste också bli mycket bättre på att ta tillvara kompetensen hos de flyktingar som får en fristad hos oss.

Folkpartiet konkurrerar således inte med Sverigedemokraternas invandrarfientliga hållning som en del tycks tro med anledning av vår närvaro på Expo Norr.

Folkpartiet är ett liberalt idéparti där frihet och solidaritet är ideologiska hörnstenar. Samma idéer kan man också uttolka inom islam.

Människors rätt till frihet måste värnas oavsett var på jorden de befinner sig. Religionsfrihet är en sådan rätt. Kvinnors frihet är en annan.

Kvinnoförtryck finns ofta inom fundamentalistiskt uttolkande av olika religioner. Det gäller kristendomens olika grenar och det gäller islam, båda religioner med stark patriarkalisk grund. Det är ingen tillfällighet att profeterna är män och att påven är en man.

Religionsfriheten innebär att vi anser att muslimer liksom kristna, judar och andra trosinriktningar fritt skall få utöva sin religion.

Moskéer, synagogor ska få finnas vid sidan av våra kyrkor. Utövandet av religion får dock inte ske på bekostnad av kvinnors frihet och jämställdhet mellan könen.

Lennart Ledin

Per-Olov Olsson

Folkpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel