Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej till lärarpris på gymnasiet

Det kommer inte att införas något pris till lärare inom Jämtlands Gymnasium. Anledningen är att man just nu jobbar med andra belöningar till lärare.

ÖP har tidigare berättat om idén att ge pris till lärare inom grundskolan och gymnasiet, lärare som genom sitt arbete hjälper elever till bättre resultat.

Bakom idén ligger politikern Joel Nordkvist (M).

Barn- och utbildningsnämnden i Östersunds kommun har tidigare bestämt att säga ja till priset när det gäller grundskola och förskola, men för gymnasiet blir det nej. Det beslutade direktionen i Jämtlands Gymnasieförbund nyligen.

Ordförande Anton Waara (S) tyckte att förslaget var intressant, men att läget för att införa ett pris just nu inte är det bästa.

Till slut röstade samtliga i direktionen nej, utom Joel Nordkvist.

Motiveringen från tjänstemännen, som politikerna godkände, var:

”Förbundet befinner sig i en process med införande av nya ekonomiska belöningssystem i form av statliga lönesatsningar. Frågan om att införa ett årligt pedagogpris bör därför hänskjutas till en tid när effekterna av de statliga lönesatsningarna på lärare har stabiliserats och analyserats utifrån ett arbetsmiljöperspektiv.”

I en protokollsanteckning skriver Joel Nordkvist bland annat att han tycker det är ”olyckligt” att direktionen inte vill ta fram ett förslag till pedagogpris.

Läs mer:

Östersund börjar med lärarpris (3 mars 2016)

Han vill starta ett lärarpris i Östersund (4 december 2015)