Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej till särskilt p-tillstånd för rörelsehindrade

Politikerna i miljö- och samhällsnämnden sa på onsdagen nej till förslaget om ett särskilt parkeringstillstånd för rörelsehindrade i Östersunds kommun.

ÖP har tidigare berättat om det medborgarförslag som tv-profilen Sonia Elvstål och bågskytten Zandra Reppe skrivit.

Det handlar i korthet om att Östersunds kommun borde införa ett parkeringstillstånd för rörelsehindrade som är mer generöst än det nuvarande som finns på riksnivå.

Men det säger politikerna i miljö- och samhällsnämnden nej till. De går på tjänstemännens linje som bland annat skriver att det vore mycket komplext – inte minst juridiskt – att lokalt i Östersund ha ett särskilt tillstånd parallellt med ett annat nationellt.

Däremot gjorde politikerna ett tillägg till sitt beslut, berättar nämndens ordförande Florian Stamm (MP).

– Reglerna för parkeringstillstånd borde ses över och anpassas, men det måste ske på en nationell nivå, säger Stamm till ÖP.

Han nämner också problemet med förfalskningar av tillstånd – något som har uppmärksammats i riksmedier den senaste tiden – vilket också kan komma att förändra hur tillstånden ser ut i framtiden.

Det slutliga beslutet om Elvståls och Reppes förslag ska tas av kommunfullmäktige.

Läs mer:

Sonia får tillbaka sitt p-tillstånd

Zandra Reppe och Sonia Elvstål går till politiken om parkeringstillstånden