Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej till snabbutbildade vårdadministratörer

Det har kommit till vår kännedom att man i Jämtlands läns landsting tänker sig en snabbutbildning på cirka 13 veckor för diverse vårdpersonal som vill bli administratörer.

LSF, Läkarsekreterares och sjukvårdsadministratörers förbund, är motståndare till denna form av okvalificerad utbildning då den inte följer LSF:s riktlinjer om 2-årig yrkeshögskoleutbildning till medicinsk sekreterare.

Vi förstår att det är stora problem att rekrytera medicinska sekreterare, men det medför inte rätten att avstå från en självklar yrkeskvalificerande utbildning.

I en förlängning begränsar man medarbetarna som skulle gå en sådan utbildning och vi får ett A- och ett B-lag. Därför uppmanar vi våra kollegor i Jämtland att verka för att en sådan utbildning inte kommer till stånd utan i stället arbeta för en 2-årig YH-utbildning.

Varför ska sjukvården i Jämtland ha sämre utbildad vårdadministrativ personal än hela övriga landet? Snabbutbildar man även läkare och sjuksköterskor i Jämtland?

LSF – Läkarsekreterares och sjukvårdsadministratörers förbund

förbundsstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel