Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej till utökat driftbidrag till Klanghallen i Brunflo

Kommunstyrelsen i Östersund sa på tisdagen nej till utökat driftbidrag till Klanghallen i Brunflo.

Annons

Det var elva nej, tre ja och en nedlagd röst till medborgarförslaget att från och med i år höja det årliga bidraget till driften med 150 000 kronor.

– Föreningarna upplever att de behandlas olika. Jag tycker att man bör skaka fram pengarna så att man får is i Klanghallen, sa folkpartisten Pär Löfstrand.

Han fick stöd av moderaterna Lise Hjemgaard-Svensson och Ragna Unger. Deras partikamrat Joel Nordkvist lade ned sin röst.

Bland andra socialdemokraten Anders Edvinsson sa sig förstå argumenteringen, men sa nej och talade om att kommunen kanske ska ta ett helhetsgrepp.

Även Centerns Ulf Edström var inne på samma spår att kommunen går och in och tar över.

För ishallsföreningen klarar inte ekonomin, mycket på grund av att konkursmässiga Brunflo IK för närvarande inte klarar att betala hyran.

Kommunstyrelseordföranden AnnSofie Andersson (S) betonade att den 23 år gamla Klanghallen fyller en viktig funktion för både medborgare och föreningar.

Hon framhöll också att Östersunds kommun satsat, och satsar, stora pengar på ishallen i Brunflo.

Vid sidan om ett kommunalt investeringsbidrag på 10 miljoner kronor i början av 1990-talet till Föreningen Brunflo Ishall så har kultur- och fritidsnämnden årligen betalat ut närmare 1,3 miljoner kronor i driftbidrag.

Eftersom det handlar om ett medborgarförslag så går ärendet vidare till kommunfullmäktige och dess sammanträde 16 juni.

Parallellt pågår förhandlingar om Klanghallens ekonomiska framtid mellan kultur- och fritidsnämnden och ishallsföreningen.