Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej till vinster i välfärden

I åtta år har Alliansen ansvarat för den gemensamma välfärden i vårt land.

Annons

En ledstjärna för dem har varit att konkurrens och vinstintresse ska gynna och utveckla omsorg, sjukvård och skola.

I dag kan vi se resultatet; försämrade resultat i skolan, färre vårdplatser, större barngrupper, sämre vård för äldre, sämre ekonomi för arbetslösa, sjuka och pensionärer ökade socialbidrag, sämre ekonomi i kommunerna, barnomsorg och sjukvårdspersonal som går på knäna.

Alliansens ideologi är att var och en ska klara sig själv och betala med höjda avgifter där samhället förut gick in och hjälpte de svagare grupperna med olika bidrag. Det funkar ju för de redan ekonomiskt gynnade grupperna, men blir ju helt förödande för de svaga ekonomiska grupperna.

Solidariteten, tryggheten och omtanken om varandra har minskat i Sverige medan rasism, segregation, och utanförskap breder ut sig.

I fler och fler opinionsundersökningar säger nu väljarna nej till vinster i välfärden. Cirka 60 procent vill stoppa riskkapitalister att föra ut 100 tals miljoner i vinster till aktieägare i utlandet. Pengar som i stället kunde ha satsats på vår gemensamma välfärd här i Sverige.

När Björklund (FP), Reinfeldt (M) eller Borg (M) nu i media ojar sig och verkar helt ovetande om detta, och säger att det måste vi utreda och begränsa, blir det både patetiskt och löjeväckande. De har haft åtta år på sig och inte gjort ett dyft.

Det finns ett parti i Sverige som är tydlig i denna fråga och det är Vänsterpartiet. Vi säger nej till vinster i välfärden. Varenda skattekrona ska återanvändas i vår gemensamma välfärd.

Reidar Lunde (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel