Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nervös Nike Bent tog SM-silver i skicross

Nike Bent blev utan medalj på alpina-SM. Hon fick istället sin revansch på skicross-SM där hon knep ett silver.
– Superroligt att göra något annat, säger Nike.

Annons

Skicross-SM avgjordes i Gopshusbacken i Mora. Nike Bent, Funäsdalen, som tidigare i år testat en skicross-bana var lite nervös inför lördagens tävling GopshusXen. Men sedan hon blivit lite varm i kläderna rullade det på i SM-tävlingen. Hon var snabbast i kvalet men sedan i finalen ramlade hon tidigt när hon fastnade i en av de norska åkarna. Trots vurpan räckte det ändå till ett SM-silver.

– Jag hade väl trott att medaljen skulle komma i störtlopp och super-G inte skicross. Men det var jättekul, säger Nike Bent.

– Jag skakade som ett asplöv först men efter ett tag hade jag fått lite kött på benen. Har du åkt mycket skidor så har du en enorm fördel. Du har styrkan, psyket och känslan vad du ska göra. Men jag hade inte riktigt känslan för taktiken.

– Nej, jag är inte klar i de alpina grenarna än. Men visst får jag mersmak. Om det funkar någon gång så kanske jag kör någon fler tävling, säger Nike Bent.

Det blev ytterligare en SM-medalj till länet genom Jenny Liljegren, Åre, som landade på bronsplats. Vann gjorde Anna Holmlund, Sundsvall.

På herrsidan vann Lars Lewén, Borlänge, guldet före Ted Josefsson, Mullsjö, och Niklas Andersson, Karlskoga. Bästa länsåkare var Jonny Larsson, Lofsdalen, på tiondeplats.

I D16-20 var det bara två åkare med och Ronja Orgla-Jansson, Lofsdalen, tog SM-silvret. I H16-20 var Sebastian Lindblom, Edsåsdalen, strax utanför pallen på fjärdeplats.

Mer läsning

Annons