Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NHL-kedjan kommer att bli bättre

Frölundakedjan – inte NHL-kedjan – stod för klassen och sköt Sverige närmare gruppseger i JVM.

Nu pekar allt på en seriefinal på nyårsafton.

Inför Finland handlade mycket av snacket om deras kontringar. Hur Finland vill ligga och lurpassa med tajt försvar och vassa kontringar.

Efter det inledande svenska mardrömsbytet; svenska och finska spelare simmande i ett målgårdskaos kring Oscar Dansk innan 0-1 i baken, såg det ut att kunna bli exakt ett sådant scenario.

Men det löste sig – Sverige hittade ett sätt att vinna. En fullt rättvis seger och nu kan det bli match om gruppsegern mot ryssarna på nyårsafton.

En matchvinnare i det dolda blev Modobacken Robert Hägg. Han fick en jobbig start med två tidiga utvisningar – sedan svängde allt. Först räddar han ett givet finskt mål på mållinjen vid svensk 2–1-ledning.

I samma byte retar han finske kaptenen och fixstjärnan Teuvo Teräväinen till en utvisning – och med honom i snickarboden pangar Jacob de la Rose in 3–1.

Häggs insats syns inte i statistiken, men var en given vattendelare i matchen efter flera tama svenska power play-försök.

NHL-kedjan med Elias Lindholm och Filip Forsberg satte inga gigantiska avtryck den här gången, men det är svårt att förvänta sig underverk varje match.

Vi ska komma ihåg att NHL-spelarna, alla sina meriter till trots, inte har haft den bästa uppladdningen. Bägge blev klara sent och har inte varit med på upptaktslägret i Ängelholm.

Men vad gjorde väl det när Frölundakedjan med Johnson-Wennberg-Collberg hade så roligt på isen? Flera kedjor som producerar kommer att behövas i medaljjakten, men just nu har Sverige råd med att låta Forsberg och Lindholm spela sig in i full form.

Det skvallrar om stor offensiv styrka.

Och det känns bra för resten av JVM.