Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ni har satt staden i kommunarrest

Nu har väl ändå kommunen överträffat sig själv! Det allra senaste är att all gatubelysning ska släckas om nätterna för att det ska sparas pengar. Nu tänker folk ”Jaja, men det är ju Norrland, de har ju typ midnattssol och grejer”. Visst, senare i sommar kommer det att vara ljust i princip dygnet runt men just nu är det fortfarande becksvart på nätterna.

Och inte är det bara belysningen längs bilvägarna som är släckt, nej all belysning är släckt vilket också inräknar alla lampor längs gångvägar, lamporna på gångbron till Frösön, hela Körfältsparken är släckt. allt är släckt.

Tummen upp för det kommunen, i en stad där det redan är många våldtäkter och mycket misshandel. Där man redan som det är inte riktigt vågar gå hem ensam på nätterna. I en tid då det passar perfekt att smyga på folk i buskarna, det är mörkt men ändå varmt. Hur länge kommer det ta innan den första kvinnan blir våldtagen? Hur länge kommer det ta innan någon kommer på att det är perfekt läge att råna folk? Innan den första misshandeln sker?

Jag vet att många inte vågar gå ut på nätterna eftersom man möts av en vägg av mörker. Jag vågar inte gå ut, hunden får rastas på gatan utanför eftersom gatlyktorna där inte bekostas av kommunen utan av vår bostadsrättsförening.

Grattis Östersunds kommun, ni har satt hela staden i husarrest!