Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ni sänker statusen på vårdjobben

I ÖP:s valdebatt i Krokom fick jag klart besked av Rolf Lilja om var Socialdemokraterna i Krokom kommun står vad gäller vård och omsorgsföretag.

Rolf har delat upp tjänster i ”mjuka” och ”hårda”. Om sossarna vinner får jag gratulera alla ägare av företag som levererar ”hårda” tjänster till Krokoms kommun (övervägande delen manliga företagare inom el, bygg, bil, data, konsult, bemanningsföretag m m). Ni får ta ut vinst och utdelning i era företag.

Jag som tillhandahåller ”mjuka” tjänster inom vård och omsorg kommer däremot inte att ha den rätten, trots att det är pengar som kommer ur samma skattkista, nämligen skattebetalarnas pengar.

Kan det bero på att det är övervägande kvinnor som driver dessa företag? Ska vi gå tillbaka till det kall som drev Florence Nightingale?

Ni sänker statusen, lönen, arbetsförhållandena med ert resonemang. 93 procent av vårdföretagen ägs av småföretagare. Jag tror det är ett fåtal av oss som är riskkapitalister.

Vi ser till att det finns arbetstillfällen i glesbygden och då inte bara inom vård och omsorg. Det flesta av oss kombinerar det med andra verksamheter. Den som inte utför ett bra arbete blir ju utan jobb, kvaliteten kommer att styra och vi får bättre vård.

Kommunen behöver konkurrens. Den privata vården är billigare för skattebetalarna, hos oss skjuts det inte till skattemedel om vi går med förlust, vilket är mer regel än undantag i kommunal verksamhet.

Ewy Sillström

Jämtpuls AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel