Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nicklas Mattsson tvingades bryta i OS-finalen – med fraktur i handen: "Smärtan var för stor"

Artikel 3 av 3
Vinter-OS 2018: Snowboard
Visa alla artiklar

Redan i första hoppet gick det snett för Nicklas Mattsson.
En hand som smärtade tvingade honom att bryta,

Niklas Mattsson kom till Big Air-finalen i snowboard som näst bäste åkare i kvalet, men i finalen tog det stopp. Mattsson tvingades bryta efter första hoppet, och det som initialt såg ut som en stukad hand var värre än så: en mindre fraktur på handleden. Det beskedet kom efter någon timme, då Mattsson hade hunnit röntga handen i OS-byn.

– Surt att jag inte kunde genomföra tävlingen, men smärtan var för stor. Jag kände att jag hade i finalen att göra, för hoppet jag landade under uppvärmningen kunde räckt till medalj. Ändå varit ett fantastiskt OS och jag känner att jag tillhör världseliten, säger Mattsson i ett uttalande genom SOK.

Ett otursförföljt landslag, där Måns Hedberg redan i början av OS kraschade illa och fick avbryta tävlandet, med en senare konstaterad hjärnskakning, och Sven Thorgren skadade sig redan innan OS.

För Plus-kunder: Måns Hedbergs dystra OS-debut – missar även big air: "Mår illa vad jag än gör"

OS-guldet togs av kanadensaren Sebastien Toutant, med en silvermedalj till amerikanen Kyle Mack och bronset hämtades hem av Billy Morgan från Storbritannien.