Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nike Bent petas ur landslaget

/

Ekonomiska problem och för dåliga resultat – då petas Nike Bent ur det svenska landslaget. Men det är inget som stoppar henne i satsningen mot OS i Vancouver.
– Jag gillar ju lite att slå i underläge, säger Nike Bent.

Annons

Efter tre säsonger i det svenska alpina landslaget petas nu Funäsdalens Nike Bent ur truppen inför nästa säsong. I måndags fick hon det tunga beskedet. Hon fick veta att orsaken var hennes uteblivna resultat och besparingar runt det alpina landslaget.

– Livet är inte rättvist alla gånger. Så här har det varit hela tiden för mig. Jag har inte fått någonting gratis, det är alltid i motvind som jag har fått kämpa. Men det är bara att bryta ihop och komma igen, för samtidigt är jag lite envis och blir lite taggad, säger Nike Bent.

det också gått lite tyngre för Nike sedan kraschen i St Moritz, Schweiz, för snart ett och ett halvt år sedan. I världscupen i år hade hon en 23:e plats som bäst och kvalificerade sig varken för VM eller VC-finalerna i Åre. Kraschen har hängt kvar och för att reda ut allt tog Nike i februari hjälp av en idrottspsykolog. Något som gjort att hon har känt att det lossnat i pisterna.

– Jag har tagit stora steg på kort tid, säger hon.

fartfantast ger dock inte upp trots beskedet om petningen. Hon tänker satsa vidare mot OS i Vancouver i vinter som hon haft som mål en längre tid.

– Jag känner att jag inte riktigt är klar än. Jag skulle vilja ha en OS-medalj, det skulle vara skönt.

Men det kommer att bli en tuffare satsning nu när hon står på egna ben. Just nu ligger fokus på att hitta sponsorer.

– Ja jag försöker jobba ihop några som är villiga att satsa. Jag hoppas att jag ska hitta några här i Funäsdalen.

– Jag vet inte. Jag har bara vetat om det här i tre dagar så jag vet inte riktigt. Men jag ska väl få vara med och träna med laget. Men jag får betala själv. Sen har de har lovat mig att få vara med och köra om att få tävla i Lake Louise. Det tycker jag är schysst, då har jag en morot att jobba mot, säger Nike om världscuppremiären i fart i början av december.

är ännu inte över för Nike. Närmast väntar Skutskjutet och 1:a Maj-Trofén, därefter kan det bli några tävlingar till. Semester får hon 6 juni när hon åker till Kroatien.

– Då blir det sola och bada och bara lata sig.

Mer läsning

Annons