Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nilsson-Mäki allt från Bush till barnbarn

Kjell Nilsson-Mäki är känd för sina politiska bilder. Nu visar han även en annan sida när han ställer ut på Lars Bolin Art Gallery.

I 35 år jobbade Kjell Nilsson-Mäki som illustratör på Länstidningen, därav namnet på utställningen ”35 år” som har vernissage på Lars Bolin Art Gallery på lördag. Under åren har han via sina illustrationer bildsatt politiska skeenden både lokalt, nationellt och internationellt.

Bland alla de tusentals teckningar han gjort under åren har han valt ut cirka 23 stycken som nu visas.

– Jag har tagit sådant jag kommer ihåg, några äldre teckningar och några som är aktuella nu, säger Kjell Nilsson-Mäki.

Bland illustrationerna finns bland annat George W Bush, Gudrun Schyman och Yassir Arafat. Det var Lars Bolin som frågade Nilsson-Mäki om han kunde tänka sig ställa ut, själv tänker han at det är svårt att sälja politiska karikatyrer.

– Tänk att gå på utställning och komma hem med en bild på Arafat, det kan ju bli skilsmässa.

Men det visas inte bara illustrationer, för ett par år sedan gick Kjell Nilsson-Mäki en akvarellkurs med sin dotter och nu visar han även en rad akvareller föreställande mestadels landskap och barnbarn. Utställningen pågår till 18 juni.