Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nio jakttorn förstörda

I helgen förstördes nio jakttorn utanför Brunflo.

– Det är jäkligt onödigt, säger en av medlemmarna i ett av de två jaktlag som blivit drabbade.

Nio jakttorn hittades förstörda i söndags. Alla torn har fått benen avsågade och sedan välts omkull. Flera av tornen har även slagits sönder så att de inte går att bygga upp igen.

– Det här är jäkligt onödigt. Jag har svårt att se vad de vinner med det här, mer än för sin egen tillfredsställelse, säger en jaktlagsmedlem ÖP pratat med.

Han vill vara anonym av rädsla för att utsättas för trakasserier. Han gissar att det är någon eller några djurrättsaktivister som utfört handlingen.

– Det är för stor skadegörelse för att bara vara ett pojkstreck, säger han.

Han är ansvarig för jakttornen i sitt jaktlag och ett av tornen har han själv varit med och byggt.

– Det byggdes 2008, var rött med vita knutar och jag hade ställt dit två stolar. Stolarna verkar vara borta nu, säger han.

Händelsen är anmäld till polisen, som bedömer att det handlar om skadegörelse. Den eller de skyldiga uppges inte ha lämnat några synliga spår efter sig, därför kommer polisen inte heller att åka ut och leta efter några.

Alla nio torn ligger invid två mötande grusvägar. De nio tornen hör till två olika jaktlag som har markerna bredvid varandra.

– Det här blir ju en massa extrajobb för oss i jaktlagen, men det påverkar inte jakten. Vi fortsätter som vanligt, säger jaktlagsmedlemmen.

I augusti vandaliserades ett 20-tal jakttorn kring byn Ågårdarna utanför Hallen. Även den gången sågades tornen ned. Om det finns något samband mellan händelserna är ännu oklart.