Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nisse Bergström till Malmö

Näldenkillen Nisse Bergström har hittat en ny klubb – Malmö.
– En häftig klubb med en bra chans att gå upp, det ska bli jäkligt kul, säger 29-åringen.

Nisse kommer närmast från spel i Timrå där han svarade för en av sina poängmässigt bästa säsonger i karriären. 26 poäng (9+17) blev det i Timrå som slutade åtta och därmed missade förkvalet med minsta marginal.

Men någon fortsättning i TIK blir det inte:

– Som jag förstår det satsar Timrå mer på sina unga och kanske inte på att gå upp redan i år ... och det är en satsning jag har full förståelse för, säger Nisse.

Så Timrå var avskrivna tidigt?

– Nej, det var de väl inte ... de fanns nog med i diskussionen.

När hörde Malmö av sig?

– Det var väl några veckor sedan Björn (Hellkvist, assisterande tränare i MIF och tidigare Nisses tränare i Rögle) ringde första gången.

– Jag tände på idén direkt, men det är ju inte alltid det betyder så mycket att klubbar hör av sig. Men i helgen blev det mer seriöst och sedan har det gått ganska fort.

Att gå från ett långsiktigt tänkande Timrå till fullsatsande Malmö är förstås ett steg upp för 29-åringen.

– Det var surt att bli åtta med Timrå, man vill ju vara med när det avgörs – så det känns det jättekul att få komma till ett lag som har bra chanser att gå upp. Speciellt i år när fyra platser i SHL står på spel, säger Nisse som 2012 var med om att gå upp med Rögle.

– Och Malmö är en häftig klubb och en läcker stad, både jag och frugan ser fram emot att flytta ner, säger Nisse.

Och nu får du chansen att spela med Henrik Hetta igen?

– Sista säsongen här hemma i ÖIK innan jag drog till Rögle spelade vi tillsammans mest hela tiden. Men han har ju gått jäkligt bra, förra säsongen var han i Malmös förstafemma hela säsongen ... så jag tror inte första tanken är att jag ska komma in och lira med honom hela säsongen.

– Han har gjort det riktigt bra, ligger högt upp i hierarkin där nere, jag få jobba mig uppåt.

Så grundtanken är inte att du ska försöka locka med dig Johan Jönsson också, så att ÖIK-kedjan från 09/10 blir komplett?

– Ha, ha. Jo, jag ska försöka snacka in honom också. Det blir jäkligt bra det, säger Nisse Bergström.