Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nisse jagar Hetta och Djuse

Tisdag kväll delas den sista platsen i förkvalet mot SHL-kvalet ut – en jämtländsk historia. Nisse Bergströms Timrå ska slå Henrik Hettas Malmö för att kanske passera Emil Djuses Mora.

Kampen om den sista platsen i förkvalet står mellan Timrå och Mora. Emil Djuses Mora har en poäng tillgodo på Nisse Bergströms Timrå.

Men Nisse har inte gett upp trots att de möter seriesegrarna Malmö, med Henrik Hetta i laget.

– Nej, sist vi var i Malmö vann vi med 1–0 i en match då vår målvakt storspelade, och han verkar vara i riktigt bra form nu också så det här är inte alls omöjligt, säger Näldenkillen.

– Men det gäller att spela tajt mot Malmö, de har ett brett lag ... många killar som gör mål.

Till exempel Strömsundskillen Henrik Hetta som med sin statistik 16 + 15 trumfar ut Nisses fina 9 + 17.

– Ja, jag brukar jaga Hetta när vi möts, säger Nisse.

– Vore också skönt att klämma åt min gamle tränare (Björn Hellkvist, tidigare i Rögle).

Men samtidigt gäller det alltså för Nisse och Timrå att hålla en tumme för att Mora, med östersundaren Emil Djuse i laget, helst förlorar sin bortamatch mot Oskarshamn.

Om ni tar er till kvalserien vet ju du att allt är möjligt?

– Ja, absolut. Då har vi allt att vinna och kan säkert överraska en hel del, säger Nisse som för två år sedan var med och tog upp Rögle hela vägen till SHL via spel i förkvalet.