Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NM-seger för Ronny Dahl

Ronny Dahl från Lillhärdal är numera Nordisk mästare i armbrytning. Dahl tog guld med vänsterarmen och fyllde på med ett silver när det var dags för högern, där tvingades han dock lämna walk over i finalen på grund av skada.

Annons

– Just nu känns det bara som skit, jag har så ont i armarna att jag knappt vet vad jag ska göra. Det blev nog lite för mycket att tävla så nära inpå den urladdning som VM innebar, säger Ronny Dahl när han är på väg hem från Oslo där tävlingarna avgjordes.

Startfältet var inte så stort och klassen sådär, enligt Dahl.

– Jag ska väl vara glad ändå, jag är ju Nordisk mästare.

En riktigt stark norrman fanns det i Ronny Dahls klass och det var mot honom som han skulle bryta båda finalerna men med högerarmen fick Ronny ge bort segern utan kamp.

– Matchen med vänstern blev riktigt tuff och den segern är jag glad över. Sen var det surt att inte kunna fullfölja med högern men redan i första matchen kände jag att det inte var som det skulle. Nu kämpade jag mig till final men det fanns ingen mening att bryta den. Skadan hade kunnat förvärras och det var det inte värt.