Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nöjda patienter i primärvården

Nöjda patienter har placerat hälsocentralen i Hallen i topp i den senaste patientenkäten.

– Vi har jobbat mycket med förbättringar sedan förra året, säger enhetschefen Ulla Tysk.

På tisdagen presenterades resultatet av den senaste nationella patientenkäten över den upplevda kvaliteten i vården under förra året. Av de länsbor som besvarat enkäten går det att utläsa att de tycker att primärvården i länet förbättrats på flera punkter jämfört med 2012.

Hälsocentralen i Backe ligger fortfarande i topp i undersökningen men noterbart är att hälsocentralen i Gäddede utmärkte sig genom att mer än fördubbla sitt resultat i enkäten, vilket var bäst i landet.

Vidare visar enkätresultatet att Krokoms närvårdsområde har förbättrat sig mest, tätt följd av de privata hälsocentralerna. Av de enskilda hälsocentralerna visar Odensala och Hallen på de största förbättringarna jämfört med året innan.

Och just i Hallen har man jobbat mycket med förbättringsarbete baserat på de synpunkter som framfördes i föregående års enkät.

– Vi har jobbat utifrån förra årets resultat och gjort förbättringar, säger enhetschefen på Hallens hälsocentral Ulla Tysk.

– Bland annat fick vi kritik vad gäller information till patienterna vid förseningar och det har vi nu förbättrat.

I väntrummet sitter Annie-Marie Blomström från Hallen och väntar på att få träffa hälsocentralens fasta läkare Christina Abelson.

– Personalen är så go och snäll och det går fort att få tid. Sista halvåret har jag varit här ganska ofta och personalen är bra på att informera om det råkar bli någon försening, säger Annie-Marie.

Även Jörgen Arnlo från Vällviken är nöjd med sin hälsocentral.

– Personalen är helt fantastisk, de har varit här i många år och det är bra att man träffar samma personal varje gång.

På hälsocentralen i Hallen är man ett väl sammansvetsat team som jobbat länge tillsammans. Närheten till vintersportorten Bydalen gör att inflödet av patienter under högsäsong tidvis kan vara stort. Sedan ett och ett halvt år tillbaka finns det dessutom en fast läkare på plats varje dag.

– Vi jobbar med ständiga förbättringar, säger läkaren Christina Abelson.