Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Club Noktem håller hårdrockskväll på Plaza

Ulrika Henriksson är en av metalsjälarna som håller hårdrocken levande i Östersund. Ikväll anordnar Club Noktem hårdrockskväll på Plaza.

Annons

– Jag har lyssnat på hårdrock sedan jag var tonåring, det bara blev så. Det är en genre som tilltalar mig. Det är bra musik helt enkelt, berättar Ulrika Henriksson.

Under lördagskvällen med start 21.00 spelar Tad Morose, ett metalband från Bollnäs på Plaza. Bandet består av Christer "Krunt" Andersson på gitarr, Peter Morén på trummor, Ronny Hemlin på sång, Tommi Karppanen på bas och Kenneth Jonsson på gitarr. Som förband agerar Underhund som spelar vad som kan beskrivas som melodiös hårdhockeypunk. Underhund består av Anders Johansson på gitarr, Daniel Åsell på sång och gitarr, Håkan Hanssen på trummor och Janne Jacobsson på Bas.

Det är inte första gången Tad Morose spelar i Östersund. Förra året den 4 juli stod bandet på scenen på Gamla tingshuset. Vi har pratat om det sedan sist de var här, om de inte kunde komma tillbaka och spela, och nu är det dags igen, men denna gång på Plaza.

– De är jävligt bra. De är ett av världens bästa heavymetalband. Jag hoppas det kommer mycket folk och att de uppskattar musiken, säger Ulrika.

Souldrainer är ett av Ulrikas favoritband.

Metalscenen i Östersund är inte den största, men de som verkligen brinner för musiken gör sitt bästa för att hålla liv i den. Det kan skilja en hel del hur många som kommer på spelningarna beroende på artist.

– Band som Hardcore superstar och Sabaton drar alltid mycket publik. Det är aldrig problem att få hit band som vill spela, men det är ju roligt om de uppmärksammas också. Hårdrockscenen i Östersund är inte så stor, det är inte det lättaste att få folk att komma på hårdrocksspelningar. Det var bättre förr när hårdrocksklubben var aktiv med sina arrangemang. Det finns inte en hårdrocksscen på samma sätt som i till exempel Sundsvall, där är den väldigt etablerad. Men jag är helt övertygad om att man kan göra scenen större och vi gör allt för att hålla scenen vid liv.

Ulrika själv har jobbat med bokningar för hårdrocksspelningar sedan 2010. Då råkade faktiskt Tad Morose vara det första bandet hon bokade. Sedan är hon aktiv inom Club Noktem som startade förra året. Just nu är hennes egna metalfavoriter Tad Morose, Dark Funeral, Souldrainer, Wolf, och Aeon.

– Jag lyssnar en hel del på dödsmetal och blackmetal. Det är en livsstil, jag skulle inte kunna leva utan Metal. Man kan aldrig få för mycket metal, avslutar Ulrika med ett skratt.

Tre anledningar till varför du ska lyssna på metal enligt Ulrika Henriksson.

1. Musiken går direkt ut i blodet och ger en skön kick.

2. Det är en fin gemenskap mellan publik och artister under spelningarna.

3. Det är lite bråk under spelningarna eftersom man får utlopp för sin energi via musiken.

Mer läsning

Annons