Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Michel Dida och Erik Lundin på Bygget

/

Rapparna Michel Dida och Erik Lundin är ute på en gemensam turné i år. I kväll står de på Bygget scen.

Annons

Michel Dida som tidigare jobbat mycket med till exempel Adam Tensta, släppte sin solodebut förra året. Första singeln "Höru Mej Bae" kom i augusti och blev snabbt en viral hit. Snart postade folk egna tolkningar och kort därfter släpptes en remix med Seinabo Sei, Mapei, Silvana Iamam, Sabina Ddumba och Cherrie med tillhörande video. EP:n "E du dum" släpptes i november.

Erik Lundin släppte sin debut- EP "Suedi" i höstas, en skiva som gav honom en Grammisnominering i kategorin årets textförfattare och en vinst i kategorin årets hiphop/soul på P3 Guld-galan nyligen. Nu är de ute på gemensam turné och torsdag 25 februari spelar de på Bygget i Åre.

– Vi har varit i Åre förut med Adam (Tensta), det är alltid lika kul att komma dit, publiken brukar vara jävligt peppad och det brukar vara bra efterfester. Det ska bli kul att komma dit som egen, inte bara genom att backa upp andra, säger Michel Dida.

Förra året gjorde du solodebuten, hur var det?

– Jag har hållit på med musik en massa år, och spelat med Adam Tensta och en punkgrupp, det har aldrig känts rätt förrän till förra året. När jag släppte singeln kändes det helt rätt. Det var bra för mig.

Varför gör du och Erik Lundin en gemensam turné?

– Jag visste faktiskt inte alls att Erik skulle släppa så tätt inpå mig, jag har bara vara inlåst i studion. Men när båda blev så väl mottagna så kändes det inte mer än rätt att åka på turné ihop. Vi har vuxit upp tillsammans, sedan 12-13 års ålder har vi hängt ihop.

Ska du åka skidor?

– Nä, ingen skidåkning.

Läs mer:

Gilla ÖP ÅRE på Facebook

Följ med in på nyöppnade Anton's Café i Åre: "Det ska kännas som hemma"

Följ med in till Åres nya barberare: ”Jag vill ha det jag tycker är coolt och snyggt”

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner ÖP:s nya app här, till Iphone eller till Android !

Annons