Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Afro-Dite till Östersund med nostalgitripp: "Fullt ös från början till slut"

Efter att Afro-Diteskördat framgångar på Berns i Stockholm har de nu gett sig ut på en Sverigeturné med showen ”The Music of Motown featuring Afro-Dite”. Den 2 december gör de ett stopp på Frösö Park Arena. ”Showen är fullspäckad med energi”, säger Gladys del Pilar.

Annons

Krogshowen

För Gladys del Pilar, som utgör en tredjedel av gruppen Afro-Dite, har musiken från det Detroitgrundade skivbolaget Motown alltid varit betydelsefull.

– Motown är en enda stor skattkista, alla låtar är helt fantastiska, säger hon.

Tillsammans med artisterna Blossom Tainton och Jessica Folcker skapar hon konstellationen Afro-Dite; en grupp som hunnit vinna svenska folkets hjärtan flera gånger om i både Melodifestivalen och på landets stora scener.

När de förra vintern satte upp sin aktuella show ”The Music OfMotown featuring Afro-Dite” var det i samma syfte som i dag – nämligen att ge publiken en nostalgitripp från Motowns storhetstid. Trion har med precision och noggrannhet valt ut sina favoriter. Processen har varit lustfylld men också lite smärtsam, menar Gladys del Pilar.

– Det blev en hel del kill your darlings, så att säga. Men även om vi valt enligt egen smak har igenkänningsfaktorn spelat en mycket stor roll. Vi har tänkt att alla i publiken också ska få ”sin” låt.

Personligen har Gladys del Pilar alltid burit med sig influenserna från Motown inombords. För henne handlar det mycket om känslan och energin som uppstår. Hon beskriver det som ren glädje, och blir nostalgisk när hon tänker tillbaka på alla gånger hon dansat till musiken från Motown.

– Jag har burit med mig Motown hela vägen i mitt liv. Från att jag var liten och hörde de första utgåvorna. Att höra låtarna är som att öppna små paket. Nu finns de där, i influensnerven, säger hon.

Men Afro-Dite har också stuvat in en hel del modern soul i föreställningen, utöver de klassiska tungviktarna så som Marvin Gaye, Diana Ross och Stevie Wonder.

Originaluppsättningen. En av Motowns mest kända grupper var the Supremes som från början bestod av Diana Ross (till höger), Cindy Birdsong (till vänster) och Mary Wilson.

– Låtar från nutida artister gör att man kan se Motownsinfluenser tydligare i föreställningen. Justin Timberlake och Bruno Mars hörs det till exempel väldigt väl på. Stafettpinnen går vidare, men svänget och tänket finns med. Även om texterna var mer städade förr, säger Gladys del Pilaroch skrattar.

Med sig ut på turnén har Afro-Dite också tagit med sig stjärnskottet Boris René. Om han kommer att närvara på scenen i Östersund är inte säkert än, men Gladys del Pilar är imponerad av den unge artisten som fick sitt genomslag i årets Melodifestival. Men den av showens komponenter, som Gladys del Pilar själv är mest nöjd med, är energinivån.

– Även om det är en ballad som framförs är den alltid full energimässigt. Där upplever jag att det aldrig dippar. Det är fullt ös från början till slut, säger hon.

...

Music Of Motown

Frösö Park Arena

Fredag 3 december 2016 20.00

The Surpremes med Diana Ross i förgrunden vid ett besök i Stockholm 1968.

Mer läsning

Annons