Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Doug Seegers och Gabriel Kelly uppträder i Östersund i sommar – ”Jag har inte tid att bli stor i USA”

För ett par år sedan var han hemlös gatumusiker i Nashville – i sommar gör Doug Seegers en turné i Sverige med ett färskt album på fickan. I slutet av augusti spelar han i Östersund.
"Jag vill ge tillbaka till fansen som har varit så snälla mot mig", säger han.

Annons

Countryartisten Doug Seegers har redan spelat på en rad svenska scener – i sommar drar han ut på en ny turné.

Likt debutplattan "Going down to the river" är Doug Seegers nya album "Walking on the edge of the world" inspelat i Nashville och gästas av bland andra Emmylou Harris och Buddy Miller.

– Det kommer att innehålla mer bluegrass, det första var mer country western. Den här innehåller visserligen också countrygrejer, jag kan ju inte ge upp det jag har vuxit upp med, säger han.

Doug Seegers släpper nu plattan

Doug Seegers livshistoria kunde ha varit hämtad ur en Hollywoodfilm. Den korta versionen är att han från att vara hemlös gatumusiker i countrymeckat Nashville blev namnet på mångas läppar över en natt då han 2014 upptäcktes av Jill Johnson och Weeping Willows-sångaren Magnus Carlson i SVT:s "Jills veranda".

Men trots framgångarna i Sverige har han ännu inte slagit igenom i USA.

– Jag har inte tid att bli stor i USA eftersom jag alltid här. Jag försöker men jag får inte samma respons, säger han och skrattar länge.

Efter skivsläppet väntar en lång turné runt om i hans "andraland" Sverige, med start i Skebobruk. Till Östersund kommer han 25 augusti. Då har han med sig amerikanen Gabriel Kelley som support.

Men trots skivkontrakt och ett fullspäckat turnéschema släpper inte Doug Seegers rötterna som gatumusiker. Han spelar fortfarande ofta i Stockholm när han är där och testar alltid sina nya låtar på gatan.

– Jag har en plats som jag alltid spelar på. Mittemot jobbar en skomakare som först kom ut med kaffe för att nästa gång ta med sig en pall. Så varje gång jag spelar där frågar jag efter pallen, berättar han.

– Det fina med att spela på gatan är att man träffar människor på tu man hand. Bäst är det när jag får spela för barn, det är viktigt att visa dem kärlek. (TT)

Fakta: Doug Seegers

Namn: Douglas Seegers

Ålder: 64 år

Tidigare album: "Going down to the river" (2014), "Let's all go Christmas caroling tonight" (2015), "In tandem" (tillsammans med Jill Johnson, 2015).

Aktuell: Med nya plattan "Walking on the edge of the world" som släpptes i slutet av maj samt en omfattande sommarturné med stopp i Östersund 25 augusti.

Mer läsning

Annons